lauantai 28. huhtikuuta 2018

Huhtikuun budjetti

Eipä juurikaan luvassa yllätyksiä huhtikuun palkassa.
Palkkaa tulee juuri tasan tarkasti se summa, kuin tähänkin saakka uudesta työstä. Tasaisen tasaista tahtia kuukaudesta seuraavaan.

Luvut näyttävät tältä tälle kuukaudelle:

Tulot 2304,15 euroa
Menot yht. 2030 euroa
Erotus plussalla ~242 euroa

Asuminen 580 euroa
Lastenhoito 148 euroa
Ruoka 300 euroa (Visalle)
Vakuutukset 76,20 euroa
Auton lyhennys 164 euroa
Opintolaina 100 euroa (ennakkoon!)
Matkakortti 163,20 euroa
Puhelinlasku 33,16 euroa
Tabletti 24,90 euroa
Sähkölasku 18,29 euroa
Visa ja Master 300 euroa
Välikausi-vaatteet 45 euroa
H&M 30 euroa
Lasten harrastukset 77,50 euroa

Tulevan kuukauden aikana ennätän jälleen edelle opintolainan maksussa.
Samoin Master ja Visa lyhenevät hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Kaikki muutkin laskut tulevat hoidetuiksi ennen eräpäiviä. Kaikki on siis ihan hyvin paketissa ja hallinnassa.

Masterin kohdalla minulla on uudenlainen ajatus. Aion tuupata kaikki viivan alle jäävät rahat ylimääräisenä lyhennyksenä Masterille. Tavoitteena saada se nollaan mahdollisimman nopeasti ja myös pitää nyt toukokuun ajan taloudellinen paastokuukausi.

Jos kaikki menee nyt kerralla putkeen, niin Masterissa komeilee kuukauden päästä käytettävissä olevana summana jo vähintään 880 euroa!

Jonkin aikaa on tuntunut siltä, että olen ihan jumissa. Tietysti vaihtunut työ, muutkin isommat elämänmuutokset ovat verottaneet jonkin verran jaksamista. Positiivista virtaa tuo aktiivisempi (ja myös ilmainen) oma liikkuminen. Edelleen olen pyrkinyt tekemään kävely- ja pyörälenkkejä kolmesti viikossa.

Ärsyttää myös ihan suunnattomasti tällä hetkellä jälleen kerran käytävät palkkakeskustelut. En vaan tajua miten noilla kansanedustajilla, joiden siis tittelinsä mukaisesti pitäisi edustaa kansaa, suomalaisia tavallisia ihmisiä on pokkaa korottaa omaa palkkaansa. Samaan aikaan, kun käynnistävät kaiken maailman aktiivimalleja, pakottavat pienituloiset palkansaajat lupaa kysymättä osallistumaan talouden todella paskoihin talkoisiin, saavat "uransa" jälkeen sopeutumiseläkettä ja voivat seurauksitta nostaa kuitenkin palkkaa ja olla palaamatta ennen edustajan aikaa oleviin työpaikkoihinsa ihan vain koska työ ei enää niin kiinnosta!

Milläköhän ilveellä nuo pelleilijät saisi katsomaan peiliin ja heidät saisi repäistyä alas sieltä Arkadianmäeltä tuntemaan miltä tuntuu olla tavallinen kansalainen?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Vastaan ja huomioin näistä jokaisen.